Antena 3 CNN Externe Explozie de lumină verde pe cerul emisferei nordice. Ce spun specialiștii despre straniul vizitator cosmic

Explozie de lumină verde pe cerul emisferei nordice. Ce spun specialiștii despre straniul vizitator cosmic

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:45 21 Noi 2022 Modificat la 14:47 21 Noi 2022
meteor
Sursa foto: Captură / bbc.com

S-a întâmplat sâmbătă noaptea, când un fulger orbitor a putut fi văzut din cea mai mare parte a zonei sudice din această țară.

Pentru că nu au realizat imediat despre ce este vorba, mulți dintre martorii fenomenului au sunat la poliție.

"A fost un meteor foarte energic și a ars complet în atmosferă", a declarat Morten Bilet, fondatorul Norsk meteornettverk, Rețeaua norvegiană pentru monitorizarea meteorilor.

"Dintr-o dată a început să strălucească și prima dată m-am gândit că este o mașină care merge cu faza lungă. Apoi m-am uitat spre cer și am văzut o lumină uriașă care a străbătut bolta, cu o coadă lungă, albastră", a declarat Per Skram, un martor de 27 de ani pentru postul NRK.

Espen Solhaug, un alt martor, din Bergen, admira cerul împreună cu soția.

În timp ce punea un buștean pe foc, a remarcat că s-a luminat cerul în spatele său.

Martorii au insistat asupra culorii neobișnuite a fenomenului de pe bolta cerească

"Am crezut că este un elicopter. O lumină uriașă", a povestit el, în timp ce Ingvild Ramstad, care urmărea cerul din Eidsbugarden, a relatat despre "o lumină verde care a luminat solul" și despre un "stâlp luminos imens" de aceeași culoare, spre vest.

"Nu era nicio stea căzătoare. A fost o nebunie. N-am mai văzut niciodată așa ceva și nici nu cred că am să mai văd", a spus martora, citată de presa norvegiană, relatează The Local.

Poliția norvegiană a menționat că a luat legătura cu institutul meteorologic, care a comunicat că "presupune că ar putea fi vorba de un meteor".

Institutul meteorologic norvegian a precizat că meteorul care a aprins cerul nopții face parte din ploaia meteorică anuală a Tauridelor nordice.

Bucățile de rocă din spațiul cosmic care intră și ard în atmosfera terestră poartă numele de meteori, în vreme ce eventualele fragmente care ajung la sol se numesc meteoriți, notează BBC.

×
x close