Antena 3 CNN Externe Explozie fără precedent la sediul Guvernului din Oslo: Cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

Explozie fără precedent la sediul Guvernului din Oslo: Cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

Explozie fără precedent la sediul Guvernului din Oslo: Cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi
Foto: EPA/Intact Images
22 Iul 2011   •   17:21
UPDATE 19:45: Un bărbat deghizat în ofiţer de poliţie a început să tragă focuri de armă în timp ce premierul norvegian era la conferinţa Partidului Muncii. Cinci persoane au fost împuşcate şi se află la spital

Explozia ar fi fost provocată de o maşină capcană. Un ministru norvegian a declarat pentru BBC că într-una dintre clădirile afectate de explozie sunt oameni blocaţi.

Russia Today: Atentatul a fost revendicat de gruparea Helpers of the Global Jihad.

UPDATE 18:45. Explozia de la Oslo a fost provocată de o bombă, anunţă poliţia norvegiană, precizând că există "morţi şi răniţi" în urma deflagraţiei, informează AFP.
   
Cel puţin şapte persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma a cel puţin o explozie produsă vineri în apropierea clădirilor guvernamentale din centrul oraşului Oslo.
   
Un ministru norvegian a declarat pentru BBC că într-una dintre clădirile afectate de explozie sunt prinşi oameni sub dărâmături, iar pompierii încearcă să îi salveze.



UPDATE 17:55. Potrivit ultimelor informaţii furnizate de BBC, în urma exploziei s-au înregistrat cel puţin un mort şi opt răniţi.

Irina Rostoc, o româncă din Oslo, a declarat telefonic la Antena 3 că există indicii că exploziile ar fi atentate puse la cale de al-Qaida. Una dintre bombe ar fi detonat dintr-o maşină capcană.

Potrivit lui Rostoc, prima bombă ar fi explodat în sediul biroului premierului norvegian, cea mai importantă clădire din Oslo.

„Este clădirea în care se iau deciziile importante pentru viitorul Norvegiei“, a declarat Rostoc.
 

Vezi mai multe imagini surprinse după deflagraţie. Atenţie imagini şocante.

UPDATE 17:40. O a doua explozie s-a produs vineri în centrul oraşului Oslo, informează CNN, citând surse locale. Anterior, Sky News relatase că o explozie a avut loc, vineri, în apropierea sediului Guvernului norvegian, în centrul oraşului Oslo, mai multe persoane fiind rănite.

Sediul Ministerului norvegian al Petrolului a luat foc în urma a cel puţin o explozie produsă în centrul oraşului Oslo, informează CNN.
   
Potrivit unor imagini difuzate de ziarul Aftenposten, deflagraţiile au provocat daune considerabile, spărgând geamurile sediului Biroului primului-ministru şi ale altor clădiri guvernamentale şi de birouri.
   
De asemenea, au fost sparte şi geamurile clădirii care găzduieşte sediul ziarului norvegian Verdens Gang.
   
Deocamdată nu se cunosc cauzele deflagraţiilor, dar în faţa clădirii este o maşină distrusă de explozie.
   
Mai mult, explozia a spart geamurile sediului Guvernului norvegian, o clădire cu 17 etaje din centrul capitalei Norvegiei unde este inclusiv biroul premierului.
   
Mai multe clădiri de birouri situate în apropiere au fost evacuate. Potrivit unor martori, cel puţin opt persoane au fost rănite în deflagraţie.


 


O explozie a avut loc, vineri, în apropierea sediului Guvernului norvegian, în centrul oraşului Oslo, mai multe persoane fiind rănite, informează Sky News.
   
Deocamdată nu se cunosc cauzele deflagraţiei, dar, potrivit CNN, în faţa clădirii este o maşină distrusă de explozie.
   
Explozia a spart geamurile sediului Guvernului norvegian, o clădire cu 17 etaje din centrul capitalei Norvegiei unde este inclusiv biroul premierului.
   
Mai multe clădiri de birouri situate în apropiere au fost evacuate.
   
Potrivit unor martori, cel puţin opt persoane au fost rănite în deflagraţie.

Premierul Norvegiei nu era în clădire

Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg, nu se afla la birou în momentul exploziei produse vineri în faţa Guvernului de la Oslo, afirmă surse oficiale, citate de AFP.
   
Potrivit agenţiei NTB, şeful Guvernului norvegian este în siguranţă.
   

×
Subiecte în articol: oslo explozie guvern premier
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close