Antena 3 CNN Externe Explozie controlată la spitalul din Glasgow

Explozie controlată la spitalul din Glasgow

Explozie controlată la spitalul din Glasgow
02 Iul 2007   •   17:11

Poliţia a provocat o explozie controlată a unui autovehicul suspect, la Spitalul din Glasgow. Potrivit Sky News, la spitalul unde este internat unul dintre bărbaţii implicaţi în atentatul de sâmbătă, a fost anunţată alertă de securitate, luni după-amiază, din cauza unui autovehicul suspect. Duminică a avut loc o altă explozie controlată a unui vehicul aflat în parcarea spitalului. Anchetatorii britanici au descoperit cine a iniţiat operaţiunile teroriste eşuate la Londra şi Glasgow. Este vorba despre un medic palestinian, care a fost deja arestat, împreună cu soţia sa. Mohammed Asha are 27 de ani şi este originar din Cisiordania.

În 2004, el a obţinut o diplomă în medicină şi chirurgie la o universitate iordaniană. Un an mai târziu, el a părăsit Iordania, împreună cu soţia şi cu fiul lor. Ajuns în Marea Britanie, Mohammed s-a specializat în neurologie. De sâmbătă, însă, când a condus maşina în flăcări ce a intrat în terminalul aeroportului din Glasgow, el este arestat pentru terorism. Soţia lui este şi ea implicată în organizarea atentatelor şi arestată de asemenea.

Celălalt complice al lui Asha a fost un doctor de origine irakiană, care lucra şi el într-un spital britanic. După identificare, şi el a fost reţinut de poliţie. De asemenea, alţi 2 suspecţi au fost reţinuţi luni, ridicând numărul persoanelor arestate la 7. Britanicii sunt în stare de alertă maximă de vineri, când în centrul Londrei au fost descoperite două maşini capcană. Poliţia bănuieşte că acest complot a fost pus la cale de o grupare care are legături cu Al-Qaida.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close