Antena 3 CNN Externe Explozibil uitat într-un taxi de un presupus membru ETA

Explozibil uitat într-un taxi de un presupus membru ETA

Explozibil uitat într-un taxi de un presupus membru ETA
19 Iul 2007   •   21:33

De frica unui control al Gărzii Civile, şi-a uitat în taxi doi saci cu material explozibil şi câteva detonatoare. Se presupune că este vorba despre un membru al organizaţiei basce separatiste ETA. Acesta se afla într-o maşină de taxi în oraşul Torreblanca din Spania şi a fugit în grabă când a auzit că Garda Civilă efectuază un control în zonă.

Şoferul taxiului a alertat garda şi le-a arătat cele două rucssace ale fugarului, care conţineau explozibilul. Materialul găsit constă în substanţe necesare fabricării bombelor. Poliţia depune eforturi pentru găsirea presupusului membru ETA.

Gruparea ETA a întrerupt oficial, la 5 iunie, armistiţiul de ?încetare permanentă a focului?, pe care îl decretase în martie 2006. ETA a comis un atentat şi în timpul armistiţiului, la data de 30 decembrie, pe aeroportul din Madrid, în urma căruia s-au înregistrat 2 morţi.

De la ruperea armistiţiului, 14 membri ETA au fost arestaţi şi le-au fost confiscate 300 de kilograme de explozibil. Aceste operaţiuni au condus la evitarea a cel puţin două atentate pe teritoriul Spaniei, conform declaraţiilor reprezentanţilor Ministerului de Interne spaniol.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close