Antena 3 CNN Externe Explozia depozitului de muniții din Rusia a fost atât de puternică încât a provocat un cutremur

Explozia depozitului de muniții din Rusia a fost atât de puternică încât a provocat un cutremur

explozii
Explozii și un incendiu s-au produs în orașul Toropets din regiunea Tver din Rusia, după un atac masiv cu drone al armatei ucrainene. Foto: Captură video/X
de R.K.    |    18 Sep 2024   •   14:45

Explozia devastatoare care a avut loc în Rusia, unde ucrainenii au lovit un depozit de muniții, a fost atât de puternică încât a produs mai multe cutremure cu magnitudinea între 2 și 2.8. De asemenea, suflul exploziei și fumul au fost văzute din spațiu.

Un site care monitorizează mișcările seismice de pe Pământ, a înregistrat mai multe cutremure, cel mai mare cu magnitudinea 2,8, în zona Toropets, unde a explodat depozitul de muniții. După exploziei, s-au produs încă 7 cutremure cu magnitudini de peste 2.

Explozii și un incendiu s-au produs în orașul Toropets din regiunea Tver din Rusia, după un atac masiv cu drone al armatei ucrainene, în timpul nopții de marți spre miercuri. Igor Rudenya, guvernatorul regiunii Tver, a ordonat o evacuare parțială a populației. Localnicii au postat pe rețelele sociale imagini video cu un depozit de muniții care sare în aer. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a distrus geamurile locuințelor aflate la kilomteri depărtare. 

Toropets are o populație de 11.000 de locuitori și este situat la aproximativ 470 de kilometri nord de granița cu Ucraina și la peste 370 de kilometri vest de Moscova.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close