Antena 3 CNN Externe Exod în Pakistan. Peste un milion de oameni au părăsit zona de conflict, în două săptămâni

Exod în Pakistan. Peste un milion de oameni au părăsit zona de conflict, în două săptămâni

Exod în Pakistan. Peste un milion de oameni au părăsit zona de conflict, în două săptămâni
17 Mai 2009   •   11:34

Peste un milion de oameni au fugit, în ultimele două săptămâni, din zona luptelor, între armata Pakistanului şi insurgenţii islamişti, din nord-vestul ţării. Naţiunile Unite solicită ajutor umanitar de urgenţă pentru refugiaţii adăpostiţi în tabere improvizate. Între timp, islamiştii dezlănţuie teroarea: sâmbătă, 11 oameni au fost ucişi, în explozia unei maşini-capcană.

Armata pakistaneză susţine că a eliminat aproape o mie de luptători rebeli şi se apropie pas cu pas de bastioanele talibanilor. Ciocnirile au provocat, însă, un exod al populaţiei civile. Peste un milion de oameni şi-au părăsit locuinţele şi trăiesc în condiţii din cele mai precare. Situaţia este atât de disperată încât Naţiunile Unite au acceptat chiar şi ajutorul unei fundaţii islamice suspectate, pe de altă parte, de activităţi teroriste.

Ca şi cum ameninţarea luptelor nu ar fi fost de ajuns, explozia unei maşini-capcană a făcut sâmbătă 11 victime la Peshawar, cel mai mare oraş din zona unde se adăpostesc refugiaţii. Bomba a fost detonată la trecerea unui autobuz şcolar. Printre victime se numără femei şi copii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close