Antena 3 CNN Externe Execuţie în stil mafiot la Napoli, surprinsă pe camerele de supraveghere

Execuţie în stil mafiot la Napoli, surprinsă pe camerele de supraveghere

Mafia italiană loveşte din nou, în plină stradă. De data aceasta este vorba despre o reglare de conturi de acum mai bine de 20 de ani. Autorităţile din Napoli au dat publicităţii înregistrarea unei execuţii în stil mafiot, care s-a petrecut pe 11 mai, anul acesta.

Execuţie în stil mafiot la Napoli, surprinsă pe camerele de supraveghere
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2009   •   20:49

Victima, împuşcată în cap, este unul mafioţii care au luat parte, în 1977, la sechestrarea lui Guido De Martino, fiul preşedintelui istoric al Partidului Socialist Italian, devenit, la rândul său, parlamentar din partea Partidului Comunist.

Victima, Mariano Bacioterracino a ispăşit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, în urma sechestrării lui De Martino, pentru a cărui răscumpărare a fost plătită, la vremea respectivă, suma de un miliard de lire italiene. Bani pe care i-a împărţit cu restul complicilor săi. Cei zece ani petrecuţi la închisoare l-au pus la adăpost de răzbunarea unui clan mafiot rival, pe al cărui şef se presupune că îl lichidase.

Cu toate acestea, pedeapsa legii pare să nu fie de ajuns pentru Mafia italiană. Bărbatul a fost executat în luna mai, în faţa unui magazin din cartierul napoletan Sanita.

Imaginile date publicităţii de procuratura din Napoli arată cum s-a petrecut totul. Nimic din atmosfera liniştită din cartierul napoletan nu trăda ce avea să urmeze. Bacioterracino fuma, liniştit, o ţigară în faţa unui magazin. La scurtă vreme, camerele de supraveghere surprind un bărbat îmbrăcat în haine de culoare închisă, care se apropie de victimă. Poliţiştii au stabilit că acesta ţine un pistol în mâna dreaptă, mascat de mânecile bluzei. O femeie se postează, din întâmplare, între bărbat şi Bacioterracino, fapt care întârzie execuţia. Asasinul este nevoit să intre mai întâi în magazin, pentru a nu da de bănuit. La ieşirea din clădire, însă, nimic nu îl mai poate opri. Pe imagini se poate vedea cum bărbatul trage cel puţin două focuri de armă în direcţia lui Bacioterracino, asigurându-se că acesta a murit, după ce a căzut la pământ. În jur, se instalează panica.

Un incident asemănător s-a petrecut în iunie la Napoli, în apropierea unei staţii de metrou. Atunci, românul Petru Bîrlădeanu şi-a piedut viaţa, după ce ghinionul a făcut ca el să se afle în zona unde îşi reglau conturile câţiva mafioţi. Un glonţ l-a lovit atunci pe român în inimă, provocându-i moartea, în numai câteva minute.

După mai multe luni de cercetări fără rezultat, poliţiştii italieni au decis să dea publicităţii imaginile de la execuţia lui Bacioterracino, în speranţa că vor putea identifica mai uşor agresorii. Autorităţile au anunţat chiar şi o recompensă de 2000 de euro, pentru oricine poate da informaţii despre asasinul lui Bacioterracino.

×
Subiecte în articol: executie Napoli
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close