Antena 3 CNN Externe EXCLUSIV. Premierul Franței dă asigurări României că va proteja Flancul Estic: „Implicarea Franței va rămâne intactă”

EXCLUSIV. Premierul Franței dă asigurări României că va proteja Flancul Estic: „Implicarea Franței va rămâne intactă”

profimedia-0751686848
Gabriel Attal a asigurat România că din calitate sa de președinte al grupului parlamentar Ensemble din Adunarea Națională, va lupta ca Franța să mențină securitatea României pe flancul de Est al NATO. Foto: Profimedia Images
de Mihaela Coposciuc    |    18 Sep 2024   •   14:23

Gabriel Attal, premierul interimar al Franţei, continuă să se bucure de popularitate deşi criza politică pare să nu se mai termine. Preşedintele Macron a numit un nou prim-ministru, însă la aproape două săptămâni de la numirea sa, el este în continuare în negocieri pentru formarea unui nou guvern.

Criza politică din Franța pare să nu se mai termine. La aproape două săptămâni de la numirea sa în funcția de premier, Michel Barnier este în continuare în negocieri pentru formarea unui nou guvern. 

Între timp, Gabriel Attal, ministrul demisionar dar cu statut de interimar, continuă să se bucure de popularitate în rândul dreptei. Acesta a organizat o reuniune pentru toți cei care i-au fost alături în această perioadă de criză și a declarat public că are încredere în noul premier.

"Traversăm un moment foarte dificil. Țara traversează un moment dificil. Politic, mișcarea noastră traversează un moment dificil, dar am încredere. Am încredere în țara noastră. Am purtat până la final pentru valorile noastre europene și am fost sinceri cu francezii în privința realității acestui scrutin. Președintele Republicii a ales să îl numească pe Michel Barnier prim-ministru. Evident, obiectivul nostru ar trebui să fie ca Michel Barnier să reușească în misiunea lui. Iar pentru acesta ne vom lupta!", a spus fostul premier conform unui reportaj al Antena 3 CNN. 

Gabriel Attal a asigurat România că din calitate sa de președinte al grupului parlamentar Ensemble din Adunarea Națională, va lupta ca Franța să mențină securitatea României pe flancul de Est al NATO.

"Evident, Franța va continua să fie alături de România. Avem baze de militari în cadrul NATO care staționează pe teritoriul României. Există și misiuni ale armatei aeriene care protejează și securizează flancul de Est. Evident, implicarea Franței va rămâne intactă. În orice caz, eu mă voi bate pentru aceasta în calitate de președinte al grupului", a declarat fostul premier.

×
Subiecte în articol: Franta guvern franta attal Macron barnier
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close