"Nu recomand acţiunea militară. Dar undeva în această serie de acţiuni coercitive, trebuie să te gândeşti la o escaladare, iar dacă unele nu au succes, trebuie să te gândeşti la altele?, a declarat Perry la un forum al Consiliului pentru Relaţii Externe.
Potrivit acestuia, care a trăit o situaţie similară cu Phenianul când era secretarul Apărării al lui Bill Clinton, în 1994 -1996, administraţia Obama ar trebui să ia în considerare atacuri preventive contra Coreii de Nord pentru a o opri de a mai face teste cu o rachetă încărcată cu o armă nucleară.
?Cred că diplomaţia încă are o şansă de succes, dar doar dacă este puternică, şi doar dacă robusteţea sa include unele măsuri coercitive importante a adversarilor?, declara accesta, adăugând că abordarea în format de şase a eşuat.
Diplomaţia are ?o pantă mult mau abruptă de urcat acum decât în 2003, deoarece acum au bomba", crede Perry.
Comentariile fostului secretar pe marginea testului nuclear nord coreea vin după ce Mike Mullen, şeful statelor majore reunite, a lăsat să înţeleagă că armata SUA are capacitatea şi determinarea de a face faţă oricărei ameninţări din partea Coreii.,
?Chestiunea unui al treilea război este o mare provocare. Avem o capacitate de rezervă în armată, o marină foarte puternic,forţe aeriene foarte puternice. Aşa că nu aş dori ca cineva să creadă că nu avem capacitatea să răspundem.?
Antena3.ro