Antena 3 CNN Externe Evreu, folosit ca mascotă de nazişti

Evreu, folosit ca mascotă de nazişti

Evreu, folosit ca mascotă de nazişti
22 Aug 2007   •   04:34

Un imigrant evreu din Australia a povestit după 50 cum a fost folosit drept mascotă nazistă de un regiment leton fidel lui Hitler în al doilea război mondial. Alex Kurzem are acum 60 ani şi de curând şi-a lansat o carte, ?Mascota?, în care povesteşte experienţele pe care le-a trăit în al doilea război mondial.

Bărbatul s-a născut într-o familie de evrei şi, la 5 ani, a reuşit să scape cu viaţă dintr-un masacru în care părinţii lui au fost ucişi, scrie Cotidianul. A trăit luni bune în pădure, până când a fost descoperit de brigăzile militare letone care colaborau cu naziştii. Pentru că avea aspect arian unul dintre soldaţi i-a cruţat viaţa. Le-a spus superiorilor săi că Alex e un orfan rus. Copilul a fost repede adoptat de întregul regiment şi a devenit ?mascotă nazistă?. Militarii i-au dat o uniformă, un pistol şi o puşcă de dimensiuni mici şi l-au transformat într-un adevărat simbol. De multe ori, micuţul era expus la parade drept ?cel mai tânăr nazist?.

Kurzen a reuşit să-ţi ascundă identitatea până la finaul războiul, când a fugit în Australia. Şi-a întemeiat o familie şi până a hotărât să scrie cartea de amintiri nu a povestit nici măcar soţie ce a păţit în copilărie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close