Antena 3 CNN Externe Evreii ucrainieni pregătesc LISTA NEAGRĂ antisemită

Evreii ucrainieni pregătesc LISTA NEAGRĂ antisemită

Evreii ucrainieni pregătesc LISTA NEAGRĂ antisemită
Foto: AFP
31 Oct 2012   •   13:11

O listă neagră a antisemitiştilor ucrainieni a fost  realizată şi câteva nume vor fi date pubilicităţii, a anunţat  noul preşedinte ales al Comunităţii Evreieşti Unite din Ucraina, Igor Kolomoysky.

"Am făcut progrese mari în realizarea aşa-zisei liste negre a antisemitiştilor. Sunt de părere că, în curând, vom putea face publice numele unor persoane din această listă", a spus Kolomoysky, un prosper om de afaceri, pentru ziarul Kommersant.

Acesta a mai subliniat că manifestările anti-semite apar zilnic, sub diverse forme, dar că la nivelului statului, aproape a dispărut.

Kolomoysky a atras atenţia şi asupra succesului naţionaliştilor din Partidul Libertăţii de la ultimele alegeri, conduşi de Oleg Tyagnobok, care au adunat 10% din voturile electoratului. Acest procent asigură naţionaliştilor câteva locuri în viitorul Legislativ de la Kiev.

Liderul evreilor i-a reamintit lui Tyagnobok că la alegerile din 2004, atunci când a folosit un discurs antisemit, nu a avut succesul scontat şi a obţinut un sprijin infim din partea votanţilor.

Tyagnobok a folosit atunci o retorică în care glorifica naţionaliştii ucrainieni, din perioada războiului modial, aceştia fiind cunoscuţi ca fiind colaboratori ai naziştilor şi duşmani declaraţi ai ruşilor şi evreilor.

×
Subiecte în articol: evrei antisemitism
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close