Antena 3 CNN Externe Evgheni Poddubnîi, unul dintre propagandiștii lui Vladimir Putin, a fost lovit de o dronă în Kursk, în timpul raidurilor ucrainene

Evgheni Poddubnîi, unul dintre propagandiștii lui Vladimir Putin, a fost lovit de o dronă în Kursk, în timpul raidurilor ucrainene

Corespondentul rus Evgheni Poddubnîi
Corespondentul rus de război Evgheni Poddubnîi. Sursă foto: X@gerashchenko_en
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2024   •   09:17

Evgheni Poddubnîi, un proeminent propagandist rus, a fost grav rănit în timpul unui atac cu dronă în regiunea Kursk.

Informația este difuzată de canalul tv de stat Rusia 24, notează Kyiv Independent.

În vârstă de 40 de ani, propagandistul a acoperit pentru radio-televiziunea rusă de stat războaiele purtate de Moscova în Siria, Georgia și Ucraina.

El a relatat evenimentele din primele zile ale invaziei ruse, inclusiv atacul trupelor Moscovei la aerodromul militar Gostomel, ulterior eliberat de ucraineni.

Multe dintre corespondențele sale vorbesc despre avansurile constante ale rușilor în Ucraina, fără ca informațiile să fie, neapărat, adevărate.

Potrivit agenției ruse TASS, Poddubnîi a scris ultimul său material despre incursiunea ucraineană în Kursk cu câteva ore înainte de a fi rănit într-un atac cu dronă asupra mașinii sale, în cursul zilei de miercuri, 7 august. 

Ministerul rus al Sănătății a comunicat că bărbatul a ajuns la secția de Terapie Intensivă a unui spital local, fiind "conștient".

Incursiunea Ucrainei în Kursk a intrat în cea de-a treia zi

Alte surse neoficiale, distribuite pe scară largă pe rețelele sociale, au susținut că propagandistul rus ar fi murit în urma atacului.

Kyiv Independent precizează că armata ucraineană nu a comentat presupusul atac asupra lui Poddubnîi.

Incursiunea armată a Ucrainei în regiunea rusă Kursk, cu o populație de aproximativ un milion de oameni, a fost semnalată marți de autoritățile locale și a intrat în cea de-a treia zi.

Președintele rus Vladimir Putin a convocat, miercuri, Consiliul de Securitate, în urma atacurilor ucrainene și a promis conducerii regionale sprijin pentru a stabiliza situația. 

În Kursk a fost instituită stare de urgență și mii de oameni au fost evacuați.

Relatări neconfirmate oficial spun că militarii Kievului ar fi reușit să stabilească puncte de rezistență în regiune și că ar fi ajuns în zonele mărginașe ale orașului Suja.

Kursk se învecinează cu regiunea ucraineană Sumî.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close