Antena 3 CNN Externe Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi

Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi

Eveniment ISTORIC la Vatican. Doi Papi vor fi canonizaţi
Foto: Agerpres/Xinhua
27 Apr 2014   •   09:29
Sute de mii de oameni vor asista, astăzi, la Vatican, la un eveniment istoric: doi Papi intraţi în istorie, Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea, vor fi canonizaţi într-o ceremonie condusă tot de doi Papi. 
 
Numeroşi pelerini catolici din toată lumea, inclusiv din România, şi-au petrecut noaptea în biserici sau pe străzile Romei, unde au cântat şi au dansat cu entuziasm. Nici măcar ploaia nu le-a putut strica bucuria. 
 
În Piaţa Sfântul Petru, sărbătoarea a început încă de ieri. Printre zecile de mii de pelerini veniţi din toată lumea sînt şi mulţi români.
 
Bisericile au fost pline de oameni care s-au recules şi s-au rugat în ajunul marii ceremonii.
 
Dar mulţi alţi credincioşi au dat frâu liber bucuriei prin cântec şi dans. Mai ales polonezii şi-au exprimat fără reţinere fericirea că Papa Ioan Paul al II-lea va intra în rândul sfinţilor. 
 
Doar autorităţile din Roma nu-şi permit să se lase în voia entuziasmului, pentru că mulţimea de credincioşi a adus şi unele probleme.
 
O altă neplăcere putea fi ploaia torenţială abătută asupra oraşului, ca pentru a pune la încercare tăria credinţei. Dar oamenii nu s-au lăsat înfrânţi. Nici măcar cei care au petrecut noaptea sub cerul liber. Cu sau fără ploaie, rugăciunile ca şi sărbătoarea au continuat, la Roma, până seara târziu. Polonezii şi-au amintit cu emoţie şi respect de Papa Ioan Paul al II-lea.
 
Aproape un milion de oameni ar putea urmări pe viu liturghia, alături de Papa Francisc şi Papa Emerit Benedict, de 150 de cardinali, 1.000 de episcopi şi 6.000 de preoţi.

×
Subiecte în articol: canonizare eveniment Vatican ceremonie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close