Antena 3 CNN Externe Evadare spectaculoasă în Mexic. 60 de prizonieri, eliberaţi de complici deghizaţi în poliţişti

Evadare spectaculoasă în Mexic. 60 de prizonieri, eliberaţi de complici deghizaţi în poliţişti

Evadare spectaculoasă în Mexic. 60 de prizonieri, eliberaţi de complici deghizaţi în poliţişti
17 Mai 2009   •   10:55

Evadare spectaculoasă în Mexic. Un grup de indivizi în uniforme, cu aproximativ 15 maşini de poliţie escortate de un elicopter, s-a prezentat la un penitenciar, sub pretextul transferării unor deţinuţi. Dar, o dată ajunşi în incintă, ei i-au neutralizat pe gardieni şi au pus în libertate aproape 60 de prizonieri. Cu toţii s-au făcut apoi nevăzuţi iar cercetările poliţiei nu au dat niciun rezultat.

Printre evadaţi se numără ucigaşi plătiţi şi traficanţi de droguri. Se crede că falşii poliţişti, echipaţi cu arme cât se poate de reale, erau şi ei în serviciul Cartelului Golfului, o grupare infracţională foarte periculoasă care controlează mare parte din traficul de droguri din Mexic.

Preşedintele Felipe Calderon a declarat război organizaţiilor de traficanţi din Mexic şi a desfăşurat în acest scop peste 40.000 de militari. În unele regiuni ale ţării execuţiile şi atacurile asupra poliţiştilor au devenit un lucru obişnuit. Numai anul trecut peste 6.000 de oameni au murit în războiul drogurilor.

Războiul împotriva traficanţilor este extrem de dificil, în condiţiile în care statul se confruntă cu organizaţii infracţionale foarte bine înarmate, care dispun de sume de bani impresionante, în timp ce, instituţiile mexicane s-au dovedit slabe şi uşor coruptibile.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close