După Bulgaria, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost înregistrate în Slovacia - 12%, Slovenia - 10% şi Polonia - 7,8%. Comparativ cu luna iunie a anului trecut, producţia bunurilor de capital a crescut cu 4,2% în zona euro şi cu 4,9% în Uniunea Europeană, iar producţia bunurilor intermediare s-a majorat cu 2,7% în eurozonă şi cu 2,9% în UE.
Producţia bunurilor de consum de folosinţă îndelungată a crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 3% în UE, iar a celor de scurtă durată s-a majorat cu 1,8% în zona euro şi cu 1,5% în UE. Producţia energetică s-a diminuat cu 0,9 procente în zona euro şi cu 1% în UE.
Cele mai mari reduceri ale producţiei industriale au fost înregistrate în Danemarca (-2,1 procente), Franţa (-1,3 procente) şi Italia (-0,1 procente).
România a înregistrat o scădere a producţiei industriale (excluzând sectorul construcţiilor) de 2,1 procente, în iunie faţă de mai, după ce în mai a înregistrat o creştere cu 6,8% a producţiei comparativ cu luna aprilie. În aprilie faţă de martie, producţia industrială a României s-a redus cu 4,2 procente.
Antena3.ro