Antena 3 CNN Externe Eurostat: Bulgaria, prima în accelerarea producţiei industriale

Eurostat: Bulgaria, prima în accelerarea producţiei industriale

Eurostat: Bulgaria, prima în accelerarea producţiei industriale
16 Aug 2007   •   16:30

Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a prezentat rezultatele pentru luna iunie în ceea ce priveşte producţia industrială, pentru luna iunie a anului curent. Bulgaria este ţara care a înregistrat în această perioadă cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE, de 14,6%, în timp ce România a crescut cu 5,2%, (excluzând sectorul construcţiilor).

După Bulgaria, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost înregistrate în Slovacia - 12%, Slovenia - 10% şi Polonia - 7,8%. Comparativ cu luna iunie a anului trecut, producţia bunurilor de capital a crescut cu 4,2% în zona euro şi cu 4,9% în Uniunea Europeană, iar producţia bunurilor intermediare s-a majorat cu 2,7% în eurozonă şi cu 2,9% în UE.

Producţia bunurilor de consum de folosinţă îndelungată a crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 3% în UE, iar a celor de scurtă durată s-a majorat cu 1,8% în zona euro şi cu 1,5% în UE. Producţia energetică s-a diminuat cu 0,9 procente în zona euro şi cu 1% în UE.

Cele mai mari reduceri ale producţiei industriale au fost înregistrate în Danemarca (-2,1 procente), Franţa (-1,3 procente) şi Italia (-0,1 procente).

România a înregistrat o scădere a producţiei industriale (excluzând sectorul construcţiilor) de 2,1 procente, în iunie faţă de mai, după ce în mai a înregistrat o creştere cu 6,8% a producţiei comparativ cu luna aprilie. În aprilie faţă de martie, producţia industrială a României s-a redus cu 4,2 procente.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close