Antena 3 CNN Externe Europa ne lasă fără miel de Paşti

Europa ne lasă fără miel de Paşti

Europa ne lasă fără miel de Paşti
09 Feb 2007   •   11:43

De Paşti, mieii ar putea lipsi de pe piaţă. Animalele nu vor putea ajunge la abatoare din cauză că autorităţile sanitar-veterinare au uitat să solicite derogări de la Uniunea Europeană pentru montarea cerceilor de identificare. Autorităţile de la Bucureşti au iniţiat o corespondenţă în acest sens abia la jumătatea lunii ianuarie, anul acesta. Vecinii noştri bulgari au trimis la Bruxelles o solicitare similară de derogare de pe 17 noiembrie 2006.

Derogările pentru România vor fi discutate abia pe 5 martie, conform unui raport al Reprezentanţei permanente a României la U.E., cu numai o lună înainte de Paşti. Specialiştii spun că este mult prea târziu pentru a se organiza o licitaţie în vederea identificării mieilor care trebuie sacrificaţi, potrivit cotidianului ?Evenimentul zilei?.

De la 1 ianuarie 2007, ovinele şi caprinele de pe teritoriul României trebuie să aibă două mijloace de identificare (doua crotalii). Acestea sunt obligatorii atât pentru exportul animalelor vii, cât şi pentru transportul şi sacrificarea lor pe teritoriul României.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close