Antena 3 CNN Externe Europa între temperaturi extreme şi inundaţii

Europa între temperaturi extreme şi inundaţii

Europa între temperaturi extreme şi inundaţii
20 Iul 2007   •   21:05

Europa se topeşte la peste 39 de grade Celsius. Temperaturile ridicate au făcut şi victime. În Austria, trei oameni au murit pe stradă. Autorităţile austriece înregistrează o creştere cu 20 de procente a intervenţiilor de urgenţă, în aceste zile. În nordul ţării, canicula a provocat mai multe incendii ale terenurilor agricole.

Situaţia este gravă şi în Bulgaria unde canicula a făcut deja o victimă. La amiază, în mai multe oraşe, mercurul termometrelor a indicat 40 de grade Celsius. Zeci de persoane au leşinat în plină stradă şi au primit îngrijiri mediale. În trei localităţi din sudul Bulgariei a fost decretată stare de urgenţă din cauza incendiilor de pădure care nu pot fi controlate. Şi italienii fac faţă cu greu căldurilor toride. Cei care s-au încumetat să iasă pe străzi, a recurs la diferite metode de protecţie împotriva caniculei. Autorităţile italiene au emis atenţionari către populaţie să se ferească de soare la orele amiezii, când temperaturile depăşesc 40 de grade.

Nici în Bosnia situaţia nu este mai bună. Oamenii au suportat temperaturi de 42 de grade celsius. Ambulanţele abia fac faţă solicitărilor. În Ungaria s-a depăşit vineri recordul absolut de temperatură, meteorologii anunţând 41,9 grade la Kiskunhalas, la 130 de kilometri sud de Budapesta.

Dacă o parte a Europei se topeşte la soare, în Marea Britanie plouă torenţial. Inundaţiile au provocat un adevărat dezastru în Berkshire, în partea de sud est a Angliei. Puhoaiele au inundat mai multe drumuri şi zeci de locuinţe.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close