Antena 3 CNN Externe Europa, în stare de alertă din cauza dioxinei

Europa, în stare de alertă din cauza dioxinei

Europa, în stare de alertă din cauza dioxinei
22 Aug 2007   •   13:52

Alerta europeană în privinţa dioxinei a apărut la începutul acestei luni. Autorităţile sanitare din Ungaria au lansat o alertă alimentară de proporţii, atrăgând atenţia importatorilor, producătorilor şi consumatorilor că alimentele şi nutreţurile care conţin guma-guar, cunoscută şi sub denumirea de aditivul E-412, ar putea conţine dioxină, un produs cancerigen, foarte periculos pentru sănătatea omului. Atenţionarea a venit după ce s-a aflat că o firmă elveţiană care importa din India guma-guar a descoperit într-un transport că produsul respectiv conţinea dioxină.

Firma elveţiană şi-a retras de pe piaţă produsul, dar s-a constatat că în Uniunea Europeană au mai ajuns 19 transporturi din alte surse, printre destinatari figurând în afara Ungariei, Austria, Cehia, Franţa, Polonia şi Finlanda. E-412 se foloseşte în numeroase alimente, de exemplu, în lactate, iaurt, chefir, smântână, pentru îngroşarea compoziţiei, la îngheţate, în panificaţie, în industria cărnii, la sosuri şi dressing-uri pentru salate.

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a fost otrăvit cu dioxină, care a ajuns în organismul lui tot prin consumarea unui produs alimentar.


IAURTURI RETRASE DE PE PIAŢĂ DIN CAUZA DIOXINEI

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close