Antena 3 CNN Externe Europa în haine de sărbătoare

Europa în haine de sărbătoare

Europa în haine de sărbătoare
23 Mar 2007   •   08:48

La Berlin, Roma dar şi la Bruxelles vor fi organizate festivităţi de amploare. Ceremonia fastuoasă şi centrul petrecerii va fi însă în capitala Germaniei - ţară care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Aici, spiritul comunităţii europene se va amesteca cu muzica, cultura, dansul şi distracţia la cote maxime. Tinerii cetăţeni europeni au parte de concerte inedite. Peste o sută de DJ, tot europeni, vor mixa în cluburi până în zori. Nu au fost uitaţi nici iubitorii de arta, care pot admira frumuseţile artistice în muzeele din Berlin, locuri deschise publicului aproape întreaga noapte. În corturi special amenajate sunt expuse obiecte specifice fiecărei ţări membre a Uniunii Europene.

Copia Tratatului de la Roma semnat, în 1957, de şase state europene, Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Luxemburg, va fi expusă la muzeu. Bruxelles-ul va celebra jumătate de secol de integrare europeană prin muzică. În capitala Belgiei vor concerta Zucchero, Julio Iglesias, Simply Red şi Scorpions. În Spania, sunt pregătite momente inedite. La Madrid o mare de oameni va forma un puzzel viu, care reprezintă fiecare val de extindere.Iar la Barcelona 4.500 de beculeţe vor aprinde steagul Uniunii Europene. Manifestaţii festive au loc şi în Franţa şi Portugalia. În toate cele 27 de state membre sunt organizate ceremonii oficiale, discursuri, conferinţe, concerte de muzică clasică, expoziţii toate despre Uniunea Europeană. Pentru a marca ca la carte evenimentul istoric va fi emisă o monedă de doi euro. Peste 80 de milioane de monezi unice vor ajunge în zona euro.

Festivităţile se vor încheia cu intonarea imnului Uniunii Europene şi cu superb foc de artificii. Autorităţile au luat măsuri de securitate fără precedent. Peste cinci mii de poliţişti vor patrula pe străzile Berlinului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close