Antena 3 CNN Externe Europa împânzită de gripa aviară

Europa împânzită de gripa aviară

Europa împânzită de gripa aviară
06 Iul 2007   •   10:45

După ce autorităţile din Germania şi Franţa au descoperit păsări sălbatice moarte, infectate cu virusul H5N1, mai multe state europene au început să reintroducă măsuri pentru gestionarea unei noi izbucniri a gripei aviare. Numărul focarelor de gripă aviară din Germania a ajuns la patru, după ce prezenţa virusului H5N1 în forma potenţial periculoasă pentru om a fost confirmată într-o nouă regiune a ţării. Virusul a fost depistat în cazul a 38 de păsări sălbatice găsite moarte în regiunea Sangerhausen din estul ţării, au anunţat autorităţile locale germane. Autorităţile federale de la Berlin au decis să ridice nivelul de alertă.

Şi Olanda a dispus restricţionarea comercializării de carne de pasăre în anumite zone ale ţării, însă a refuzat să precizeze cu exactitate unde anume a fost depistat virusul gripei aviare.

Între timp, şi Franţa - cel mai mare producător de carne de pasăre din Europa - a confirmat primele cazuri de infectare cu virusul gripei aviare în mai bine de un an, după ce s-au descoperit trei lebede moarte, infectate, în estul ţării, la Moselle.

Anul trecut, 13 state UE au confirmat existenţa pe teritoriul lor a unor cazuri de gripă aviară, de cele mai multe ori fiind vorba de păsări sălbatice.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close