Antena 3 CNN Externe Ţara în care oamenii se află încă în anul 2016, la propriu

Ţara în care oamenii se află încă în anul 2016, la propriu

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:52 18 Iun 2024 Modificat la 10:54 18 Iun 2024
etiopia fus orar diferit anul 2016
Ţara în care oamenii se află încă în anul 2016

În Etiopia, anul nașterii lui Isus Hristos este recunoscut ca fiind cu șapte sau opt ani mai târziu decât calendarul gregorian sau „occidental”. Pe 11 septembrie, etiopienii vor sărbători Anul Nou şi trecerea în 2017, conform calendarului etiopian.

Potrivit experților, Biserica Romană și-a ajustat calculul în anul 500 d.Hr., în timp ce Biserica Ortodoxă Etiopiană a optat să rămână la datele antice. Deși o mare parte din restul lumii a adoptat calendarul gregorian, Etiopia și l-a păstrat pe al său. 

Urmând un sistem solar-lunar, durează 13 luni, 12 dintre aceste luni durând 30 de zile. Ultima lună este formată din doar cinci zile sau șase zile în timpul unui an bisect.

Etiopia, o întoarcere în timp

Călătorii care vizitează Etiopia sunt adesea uimiți să afle că s-au „întors în timp”, unii apelând la rețelele sociale pentru a-și exprima nedumerirea.

Întrucât întreprinderile internaționale și școlile cu sediul în țară tind să urmeze calendarul gregorian, mulți etiopieni nu au de ales decât să folosească atât calendarul tradițional etiopian, cât și calendarul occidental simultan.

În timp ce majoritatea țărilor își încep ziua la miezul nopții, etiopienii folosesc un sistem de ceas de 12 ore care merge din zori până în amurg, începând cu ora 1 dimineața.

Aceasta înseamnă că ceea ce majoritatea oamenilor din afara țării ar considera ca fiind 7 dimineața, etiopienii ar clasifica ca fiind 1 dimineața.

Vizitatorii străini nu trebuie să-și facă griji în legătură cu orele și datele de zbor amestecate. Companiile aeriene din Etiopia folosesc calendarul european. 

Etiopia este o țară creștină foarte conservatoare, în care majorității oamenilor nu le pasă de restul lumii

×
TOP articole
x close