Antena 3 CNN Externe Etichetele inteligente, noua metodă de verificare a calităţii vinurilor

Etichetele inteligente, noua metodă de verificare a calităţii vinurilor

Etichetele inteligente, noua metodă de verificare a calităţii vinurilor
15 Sep 2008   •   15:23

Vremea înăbuşitoare poate să provoace disconfort oricui însă pentru băuturi poate să fie de-a dreptul distrugătoare. Această problemă a fost parţial rezolvată de americani prin inventarea etichetelor care îi avertizează pe consumatorii de vinuri dacă băutura si-a păstrat toate proprietăţile şi poate fi băută.

Eticheta are dimensiunea unui pliculeţ de zahăr şi poate fi plasată direct pe produsul care urmează să fie testat. Este prevăzură cu două luminiţe, una verde, care se aprinde în cazul în care produsul este bun de consumat şi una galbenă, ce se aprinde când anumite proprietăţi ale produsului s-au schimbat.

Eticheta poate furniza informaţii referitoare la temperaturile pe care produsul le are în anumite momente, astfel încât să se poată determina cine este responsabil pentru alterarea acestuia. Reprezentantul companiei producătoare de vinuri din Napa Valley ? Robert Biale Vineyards?, a declarat că este o descoperire de mare importanţă pentru industria vinurilor. Una dintre companiile care se folosesc deja de ingeniosul dispozitiv este WTN Services, o companie care se ocupă cu transportul mărfurilor. Costul etichetelor este suportat de clienţi.

Potrivit CNN News, acest sistem de monitorizare al temperaturii este pe piaţă de doi ani şi a fost folosit, până acum, pentru produsele alimentare. Ulterior, s-a dovedit a fi foarte folositor în trasportul de vin. Asta deoarece controlul temperaturii este un element esenţial în producerea unui vin de calitate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close