Antena 3 CNN Externe „Eșecuri halucinante de securitate” au condus la tentativa de asasinat la mitingul lui Trump, potrivit Camerei Reprezentanților

„Eșecuri halucinante de securitate” au condus la tentativa de asasinat la mitingul lui Trump, potrivit Camerei Reprezentanților

Trump
Trump s-a adresat susținătorilor din spatele unui geam antiglonț la mitingul din Butler, Pennsylvania, 5 octombrie 2024. Sursă foto: Antena 3 CNN
de M.P.    |    21 Oct 2024   •   17:01

Tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump la un miting din Pennsylvania în luna iulie „putea fi prevenită și nu ar fi trebuit să aibă loc”, potrivit unui grup bipartizan din Camera Reprezentanților care investighează împușcăturile și ceea ce acesta numește „eșecurile uimitoare de securitate” de la eveniment.

Raportul unui grup de lucru al Camerei Reprezentanților, publicat luni, este doar cea mai recentă privire asupra eșecurilor în cascadă și de amploare ale aplicării legii care au precedat împușcăturile din 13 iulie de la mitingul din Butler, Pennsylvania, unde Trump a fost lovit în ureche de focuri de armă. Un participant la miting a fost ucis în schimbul de focuri și alți doi au fost răniți, conform AP.

Membrii Camerei Reprezentanților și ai Senatului au întrebat în mod repetat de ce Secret Service, o agenție însărcinată cu protejarea principalilor lideri ai țării, nu a comunicat mai bine cu autoritățile locale în timpul mitingului de campanie, în special în ceea ce privește securizarea clădirii care a fost recunoscută ca fiind o amenințare la adresa securității, dar care, în cele din urmă, a fost lăsată atât de neprotejată încât atacatorul Thomas Matthew Crooks a putut să urce și să tragă.

Dar Associated Press a raportat anterior că cel puțin cinci agenți ai Secret Service au fost plasați în serviciu modificat. Directorul Secret Service de la acea vreme, Kimberly Cheatle, a demisionat la scurt timp după împușcături, declarând că își asumă întreaga responsabilitate pentru această neglijență.

Grupul de lucru - format din șapte republicani și șase democrați - a prezentat unele dintre concluziile raportului în timpul unei audieri publice luna trecută. Parlamentarii spun că intenționează să emită un raport final, inclusiv recomandări pentru a evita viitoarele tentative de asasinat împotriva candidaților politici, până la mijlocul lunii decembrie.

Grupul de lucru a început, de asemenea, să investigheze a doua tentativă de asasinat asupra lui Trump, luna trecută, când un bărbat cu o pușcă a campat în fața unuia dintre terenurile sale de golf din sudul Floridei.

 

×
Subiecte în articol: trumpl alegeri 2024
Parteneri
x close