Antena 3 CNN Externe Eşec în încercarea cercetătorilor de a controla HIV prin antiviruşi

Eşec în încercarea cercetătorilor de a controla HIV prin antiviruşi

Eşec în încercarea cercetătorilor de a controla HIV prin antiviruşi
15 Feb 2008   •   14:49

După mai mult de 20 de ani de cercetări, oamenii de ştiinţă se află în impas în eforturile de a realiza un vaccin împotriva virusului HIV. Profesorul David Baltimore, câştigător al premiului Nobel pentru medicină în 1975 şi preşedinte al Asociaţiei Americane pentru Progresul în Ştiinţă, a declarat că speranţele oamenilor de ştiinţă sunt foarte scăzute, dar că vor continua în efortul lor de a realiza vaccinul.

„În urmă cu mai mulţi ani am ajuns la concluzia că oamenii de ştiinţă trebuie să facă noi demersuri în acest sens. În caz contrar ne-am putea găsi în situaţia de a avea o epidemie la nivel mondial şi nici un răspuns concret. În acest punct suntem astăzi”, a declarat profesorul Baltimore la întâlnirea anuală a Asociaţiei. Virusul HIV şi-a dezvoltat un sistem de autoprotecţie în faţa sistemului imunitar al corpului uman. „Încercarea de a controla virusul din punct de vedere imunologic este una foarte dificilă deoarece comunitatea ştiintifică trebuie să depăşească natura, să creeze ceva pe care natura, cu avantajul a patru miliarde de ani de experienţă, nu a putut să îl creeze.”, a continuat Baltimore.

Încercările de a controla virusul cu ajutorul antiviruşilorprin sprijinirea sistemului imunitar al organismului a sfârşit printr-un eşec îngrijorător pentru oamenii de ştiinţă, care se află acum în faţa unei situaţii fără prea mari speranţe de succes. O altă latură a cercetării în acest domeniu se bazează pe genetică şi contribuţia celulelor stem. Studiile în această direcţie, însă, se află încă în stadiu incipient.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close