Antena 3 CNN Externe Jaf de 73 milioane de dolari cu criptomonede în SUA. Două persoane au fost arestate

Jaf de 73 milioane de dolari cu criptomonede în SUA. Două persoane au fost arestate

Doi cetăţeni chinezi au pus la cale o escrocherie de 73 milioane de dolari cu criptomonede în SUA. Metoda prin care au acţionat.

Jaf de 73 milioane de dolari cu criptomonede în SUA. Două persoane au fost arestate
Jaf de 73 milioane de dolari cu criptomonede în SUA. Două persoane au fost arestate
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2024   •   20:41

Autoritățile americane au acuzat doi cetățeni chinezi în cazul unei escrocherii cu criptomonede de cel puțin 73 de milioane de dolari, a anunțat vineri Departamentul de Justiție, citat de Reuters.

Oficialii americani l-au arestat joi pe Yicheng Zhang în Los Angeles, potrivit unui act de acuzare desecretizat la Curtea Districtuală a SUA din districtul central al Californiei în cursul aceleiași zile.

Daren Li, un cetățean cu dublă cetățenie chineză și St. Kitts și Nevis, au fost arestați pe aeroportul din Atlanta.

Statele Unite i-au acuzat pe cei doi că sunt implicați într-un tip de înșelăciune de investiții în criptomonede cunoscut sub numele de "pig butchering”, care a devenit o industrie globală de miliarde de dolari.

Se presupune că inculpații ar fi instruit co-conspiratorii să deschidă conturi bancare în SUA în numele unor companii fantomă.

Victimele au fost induse online să depună bani în aceste conturi - fonduri care au fost apoi spălate prin intermediul instituțiilor financiare din SUA în conturi bancare din Bahamas.

Li și Zhang sunt amândoi acuzați de conspirație pentru spălare de bani și de șase capete de acuzare pentru spălare internațională de bani.

Dacă vor fi condamnați, inculpații riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație, a precizat Departamentul de Justiție.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close