Antena 3 CNN Externe Eroul venezuelan Simon Bolivar, exhumat din ordinele lui Hugo Chavez

Eroul venezuelan Simon Bolivar, exhumat din ordinele lui Hugo Chavez

Eroul venezuelan Simon Bolivar, exhumat din ordinele lui Hugo Chavez
17 Iul 2010   •   13:52

Televiziunea publică din Venezuela a difuzat imagini cu scheletul lui Simon Bolivar, a cărui deshumare a fost ordonată de preşedintele Hugo Chavez pentru investigarea morţii sale, relatează CNN.

Majoritatea documentelor istorice susţin că Simon Bolivar a murit din cauza turbeculozei, în 1830, la vârsta de 46 de ani, dar Chavez a ordonat deshumarea cadavrului fostului lider militar pentru a se stabili dacă acesta a fost ucis.

În timp ce pe fundal se intona imnul naţional, un grup de oameni de ştiinţă purtând halate albe a desfăşurat un material negru dezvăluind un schelet pe o masă alăturată.

Scheletul va fi supus unor teste ADN, la fel ca şi piesele de îmbrăcăminte găsite în interiorul mormântului, a declarat Chavez, care îl consideră pe Bolivar un erou.

În 1819, Bolivar a fondat Gran Colombia, o federaţie a ceea ce în prezent reprezintă Venezuela, Columbia, Panama şi Ecuador. El a condus armata care a eliberat Bolivia, Columbia, Ecuador, Panama, Peru şi Venezuela de sub dominaţia spaniolă şi este creditat cu răspândirea principiilor democratice în America Latină.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close