Antena 3 CNN Externe Epidemie de holeră în Kenya. 60 de morţi

Epidemie de holeră în Kenya. 60 de morţi

Epidemie de holeră în Kenya. 60 de morţi
11 Apr 2008   •   13:31

Autorităţile kenyene au intrat în alertă după ce numărul deceselor cauzate de holeră a atins cifra de 60. Conform declaraţiei lui James Nyikal, directorul serviciilor medicale din Kenya, decesele au fost înregistrate în şase districte situate în vestul ţării. Aceasta este regiunea cea mai grav afectată de violenţele care au izbucnit în urma ultimelor alegeri prezidenţiale.

El a precizat că în acest moment sunt înregistrate 1.217 cazuri de holeră şi 60 de decese. Bilanţul ar putea creşte în perioada următoare, deoarece decesele care au survenit la domiciliu nu au fost încă declarate autorităţilor. Experţii în domeniul sanitar sunt de părere că boala s-ar putea propaga în taberele în care s-au refugiat oamenii goniţi de violenţele din ultima perioadă.

Holera este o boală infecţioasă foarte gravă, care afectează în mod deosebit intestinul subţire. Boala se manifestă prin tulburări digestve ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului. Cu toate că boala evoluează frecvent atipic, poate fi recunoscută uşor prin mortalitatea ridicată de 85 % la izbucnirea bolii, ca ulterior acest indice de letatitate să scadă între 20 şi 70 % la cazurile netratate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close