Antena 3 CNN Externe Epidemie ciudată la bordul unui avion. 23 de pasageri japonezi internaţi (VIDEO)

Epidemie ciudată la bordul unui avion. 23 de pasageri japonezi internaţi (VIDEO)

Epidemie ciudată la bordul unui avion. 23 de pasageri japonezi internaţi (VIDEO)
21 Mar 2010   •   17:15

Un avion al companiei germane Lufthansa, care urma să plece, sâmbătă, de la Munchen spre Tokyo, şi-a întârziat decolarea cu câteva ore din cauza unui incident ciudat. 80 de turişti japonezi, membri ai unui grup aflat la bord, s-au plâns dintr-o dată de greţuri şi dureri acute de stomac. O întreagă flotă de ambulanţe a fost mobilizată pentru a duce la spital 23 de japonezi, care prezentau simptome mai grave. Ceilalţi membri ai grupului au fost cazaţi în hoteluri, sub supraveghere medicală. Până seara, medicii nu aflaseră cauza misterioasei maladii.

Cu puţin timp înainte de decolarea avionului, în cursul după-amiezii, avionul Airbus A340 care transporta circa 300 de pasageri s-a întors de pe pistă deoarece numeroşi turişti niponi s-au plâns de rău la stomac şi senzaţie greaţă, potrivit unui comunicat al poliţiei, citat de AFP.

Cele 23 de persoane care pezentau simptome "acute" au fost "transportate la spitalele din împrejurimi". Acestea sufereau, de asemenea, de vertij, greaţă şi probleme de circulaţie", au declarat medicii, potrivit comunicatului.

Conform poliţiei, cauzele îmbolnăvirii nu au putut fi identificate până sâmbătă seara. "Sunt necesare analize amănunţite asupra sejurului grupului în Germania", a precizat poliţia. Ceilalţi 57 de membri ai grupului de turişti japonezi "nu prezentau simptome concrete", dar au fost transportaţi la hotel până luni şi puşi sub supraveghere medicală.

Grupul petrecuse două zile la Munchen după un sejur la Londra. Echipele de salvare au mobilizat 11 medici şi circa 20 de ambulanţe.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: munchen japonezi stomac medici ambulante avion
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close