Antena 3 CNN Externe Enigma megaliţilor de la Stonehenge, pe cale de a fi elucidată (GALERIE FOTO)

Enigma megaliţilor de la Stonehenge, pe cale de a fi elucidată (GALERIE FOTO)

Enigma megaliţilor de la Stonehenge, pe cale de a fi elucidată <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
01 Apr 2008   •   11:43

Liniştea unuia dintre cele mai sacre monumente ale Angliei a fost perturbată. După 40 de ani de indiferenţă, arheologii au decis să dezlege enigma ţesută în jurul megaliţilor de la Stonehenge. Aceştia inteţionează să afle motivul şi circumstanţele în care monumentul a fost construit. Lucrările arheologilor vor dura până pe 11 aprilie şi vor scoate la iveală materiale care vor putea fi folosite pentru a stabili data precisă la care megaliţii au fost amplasaţi în Stonehenge.

Simbolul monumentului de la Stonehenge este legat de druizi, preoţii vechilor celţi, aleşi pe viaţă de către nobilimea tribală. Druizii au jucat un rol important în viaţa juridică şi politică a triburilor până la cucerirea Galiei de către romani.



Arheologii îşi vor desfăşura lucările dirijaţi de Timothy Darvil de la Universitatea din Bournemouth şi de Geoffrey Wainwright, preşedinte al Societăţii de Arheologie.
Cercetătorii spun că megaliţii au fost amplasaţi la Stonehenge în jurul anului 2600 î.Hr şi că, după 200 de ani, au fost schimbaţi. Oamenii de ştiinţă speră să găsească rămăşiţele stâncilor vechi.

Stonehenge este un monument neolitic aflat în Anglia, în comitatul Wiltshire.Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior denumit Sarsen are 33 de metri în diametru şi este construit din treizeci de blocuri imense de gresie, aşezate vertical.

În prezent, din păcate doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare. Desupra acestor blocuri de piatră sunt aşezate alte blocuri curbate în formă de arc de cerc, numite buiandrugi.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA STONEHENGE

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close