Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron și Giorgia Meloni au fost împreună să vadă proba de echitație de la JO 2024

Emmanuel Macron și Giorgia Meloni au fost împreună să vadă proba de echitație de la JO 2024

BeFunky-collage - 2024-08-02T231247.150
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Giorgia Meloni / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    02 Aug 2024   •   23:18

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Giorgia Meloni s-au întâlnit vineri la Jocurilor Olimpice de la Paris. Cei doi au purtat mai multe discuții despre problemele actuale, inclusiv despre  situaţia din Orientul Mijlociu şi Venezuela, transmite AFP, citat de Agerpres.

Cei doi lideri, prezenţi în celebrele grădini ale Palatului Versailles pentru a asista la o probă de echitaţie, au profitat de ocazie pentru a avea un dialog informal.

„În centrul conversaţiei, principalele subiecte de politică europeană şi internaţională, în special cele mai recente evoluţii din Venezuela şi Orientul Mijlociu”, a informat serviciul de presă al guvernului italian.

Palatul Elysée a menţionat aceleaşi subiecte de discuţie, adăugând că au fost abordate şi „principalele probleme bilaterale”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, un politician de centru, pro-european, şi premierul Giorgia Meloni, provenită din extrema dreaptă post-fascistă, îşi afişează în mod regulat înţelegerea pe probleme diplomatice, dar nu îşi ascund rivalitatea pe scena europeană.

Cu ocazia summitului G7 găzduit de Italia în luna iunie, preşedintele Franţei şi-a exprimat regretul cu privire la absenţa cuvântului „avort” din comunicatul final, considerând că guvernele francez şi italian nu au „aceleaşi sensibilităţi” în legătură cu acest subiect, în timp ce premierul italian l-a criticat pentru că a folosit summitul pentru a-şi face „campanie electorală”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close