Procedura implică inserarea de ADN uman în ovule de vacă, iepure, porc, oaie sau capră, din care s-a eliminat deja materialul genetic. Embrionii creaţi în urma acestui proces vor fi aproape în totalitate ?umani?, ADN-ul animal fiind în afara nucleului celulei.
În prezent, celulele suşă embrionice pot fi obţinute din embrioni în stadiu incipient nedoriţi, rămaşi de la tratamentele de fertilizare in vitro. Utilizarea ovulelor de vacă le-ar da cercetătorilor posibilitatea de a obţine o cantitate mai mare de celule suşă.
Legea va permite crearea de embrioni hibrizi din ovule de iepure sau vacă cu nucleu uman sau din ovule umane al căror nucleu a fost modificat prin combinarea cu celule animale, dar se interzic embrionii umano-animali, creaţi prin fertilizarea cu spermă umană a unui ovul animal sau invers.
În toate cazurile embrionii vor fi utilizaţi doar în cercetare şi nu vor fi lăsaţi să se dezvolte mai mult de 14 zile, sau implantaţi într-un uter.
Anumite organizaţii, însă, se opun acestei legi, pe care o consideră lipsită de etică. Ei susţin spun că asemenea experimente ar estompa linia de demarcaţie între animale şi oameni.
Antena3.ro