Antena 3 CNN Externe Elveţia: Lupte de stradă la o manifestaţie împotriva dreptei populiste

Elveţia: Lupte de stradă la o manifestaţie împotriva dreptei populiste

Elveţia: Lupte de stradă la o manifestaţie împotriva dreptei populiste
06 Oct 2007   •   19:37

O manifestaţie a Uniunii Democratice de Centru, dreapta populistă la Berna a degenerat, sâmbătă, în lupte de stradă între militanţii de extrema-stânga şi poliţişti, care s-au confruntat în capitala elveţiană cu gaze lacrimogene şi sticle. Potrivit unui prim bilanţ, circa zece poliţişti şi trei manifestanţi au fost răniţi uşor în timpul confruntărilor, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonului. Un automobil a fost incendiat, mai multe piese de mobilier stradal şi o vitrină au fost distruse.

Între 5.000 şi 6.000 de membri şi simpatizanţi ai UDC, primul partid elveţian, s-au reunit în capitala Elveţiei pentru a defila prin oraş, cu două săptămâni înainte de alegerile federale din 21 octombrie. Manifestaţia UDC a fost rapid blocată de circa o sută de contramanifestanţi de stânga, care s-au plasat în faţa forţelor UDC şi au înălţat baricade.

Poliţia din Berna a intervenit sub strigătele de încurajare ale militanţilor UDC, după care poliţişti şi militanţi de extremă-stânga s-au confruntat pe străduţele oraşului vechi, cu jeturi de gaz lacrimogen şi sticle. UDC a suscitat o vie polemică în Elveţia şi în străinătate prin campania sa electorală extrem de virulentă împotriva străinilor.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close