Antena 3 CNN Externe Elon Musk a donat 75 de milioane de dolari pentru Donald Trump și a devenit unul dintre principalii sponsori ai republicanului

Elon Musk a donat 75 de milioane de dolari pentru Donald Trump și a devenit unul dintre principalii sponsori ai republicanului

Elon Musk participa la un miting electoral al lui Donald Trump
Sprijinul lui Elon Musk a devenit crucial pentru Donald Trump, în tentativa acestuia din urmă de a reveni la Casa Albă. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    16 Oct 2024   •   11:14

Multi-miliardarul Elon Musk a ajuns să dețină un rol crucial în efortul politico-electoral de readucere a lui Donald Trump la Casa Albă, relatează The Guardian.

În decurs de doar trei luni, fondatorul Tesla și SpaceX a donat aproximativ 75 de milioane de dolari unei structuri pe care a fondat-o și care este menită să-i atragă pe cetățeni la vot în sprijinul candidatului republican, potrivit sursei citate.

America PAC (sau Comitetul de Acțiune Politică America) a cheltuit circa 72 de milioane de dolari în perioada iulie-septembrie, conform declarațiilor depuse la Comisia electorală federală.

Musk a fost singurul donator al grupului în acea perioadă iar The Guardian notează că America PAC a cheltuit în intervalul respectiv mai mult decât oricare alt Comitet pro Trump axat pe mobilizarea alegătorilor.

Cel mai bogat om din lume nu se limitează însă doar la a da bani pentru campania candidatului republican.

Musk a postat miercuri pe platforma sa, X, că va susține o serie de discuții publice în Pennsylvania, la mai puțin de două săptămâni după apariția sa alături de Trump la un eveniment electoral în acest stat american.

Multi-miliardarul a precizat că doritorii trebuie să subscrie la o petiție pe site-ul America PAC pentru a participa la conferințele organizate de miercuri seară și până luni.

Pennsylvania este considerat un stat crucial atât pentru Trump, cât și pentru Harris în cursa pentru Casa Albă.

The Guardian amintește că Elon Musk, care susține că a votat pentru candidații democrați la președinție în trecut, a schimbat brusc tabăra în acest an electoral.

Donațiile sale către America PAC îl propulsează în clubul exclusivist al mega-donatorilor republicani, din care mai fac parte Timothy Mellon, moștenitorul imperiului bancar Mellon, estimat la peste 14 miliarde de dolari, și Miriam Adelson, proprietara cazinourilor Las Vegas Sands.

Adelson a donat 95 de milioane de dolari unui alt grup pro-Trump, numit Preserve America PAC.

Presa internațională a relatat la începutul acestei luni că, în pofida pretinsei afilieri democrate din trecut a lui Musk, acesta a finanțat în secret un grup politic conservator timp de ani de zile, cu mult înainte de a-și declara sprijinul pentru Donald Trump.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2024 Elon Musk Donald Trump
Parteneri
x close