Procesul lui Musk a fost intentat vineri, la câteva ore după ce cancelarul Kathaleen McCormick de la tribunalul din Delaware a ordonat un proces de cinci zile, începând cu 17 octombrie, pentru a stabili dacă Musk poate renunța la tranzacție, scrie The Guardian.
Documentul nu a fost făcut public, însă, conform regulilor instanței, o versiune redactată ar putea fi publicată în curând.
Tot vineri, Musk a fost dat în judecată de un acționar al Twitter, care a cerut instanței să îi ordone miliardarului să încheie afacerea, să constate că acesta și-a încălcat datoria fiduciară față de acționarii Twitter și să acorde despăgubiri pentru pierderile cauzate.
Acțiunea susține că Musk are o datorie fiduciară față de acționarii Twitter, din cauza participației sale de 9,6% în companie și pentru că acordul de preluare îi conferă dreptul de veto asupra multor decizii ale companiei.
Procesul a fost intentat de Luigi Crispo, care deține 5.500 de acțiuni Twitter.
Musk, cea mai bogată persoană din lume și directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunță la preluare și a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.
Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmațiile privind conturile false drept o diversiune și spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune.
Acțiunile companiei au încheiat vineri la 41,61 dolari, cea mai mare cotație de când Musk a renunțat la afacere.