Antena 3 CNN Externe Elon Musk a răspândit pe X o știre falsă potrivit căreia extremiștii de dreapta din UK ar urma să fi deportați în „lagăre” în Falkland

Elon Musk a răspândit pe X o știre falsă potrivit căreia extremiștii de dreapta din UK ar urma să fi deportați în „lagăre” în Falkland

GettyImages-elon musk
Elon Musk a publicat pe X o știre falsă atribuită The Telegraph. Foto: Gettyimages
08 Aug 2024   •   17:46

Elon Musk a publicat un articol fals atribuit The Telegraph în care susținea că Keir Starmer se gândește să trimită protestatarii de extremă dreapta în „lagăre de detenție” în Falkland, potrivit The Guardian.

Musk și-a șters postarea după aproximativ 30 de minute, dar o captură de ecran publicată de Politics.co.uk arată că a strâns aproape două milioane de vizualizări înainte de a fi ștearsă.

În ea, Musk a împărtășit imaginea postată de co-liderul grupului de extremă dreapta Britain First, Ashlea Simo: „toți suntem deportați în Falklands”.

Știrea falsă, părea scrisă de un reporter senior al Telegraph și spunea că lagărele din Falkland „ar fi folosite pentru a întemnița prizonierii din revoltele în curs, deoarece sistemul penitenciar britanic este deja la capacitate maximă”.

The Telegraph a declarat joi că nu a publicat niciodată articolul în cauză. Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Telegraph Media Group a declarat: „Acesta este un titlu fabricat pentru un articol care nu există. Am notificat platformele relevante și am solicitat eliminarea postării.”

Într-o postare pe X , ziarul a spus că „știa despre o imagine care circulă pe X, care se pretinde a fi un articol Telegraph despre „lagărele de detenție de urgență”. Niciun astfel de articol nu a fost publicat vreodată de Telegraph.”

Musk nu și-a cerut scuze pentru că a distribuit o știre falsă, dar a continuat să publice materiale care critică răspunsurile guvernului britanic și ale autorităților de aplicare a legii la revolte.

The Guardian a contactat X pentru comentarii, dar a primit un răspuns automat care spunea: „Ocupat acum, vă rugăm să reveniți mai târziu”.

Musk a fost implicat într-un schimb de replici cu premierul britanic Keir Starmer și autoritățile britanice de aplicare a legii, după ce a spus că „războiul civil este inevitabil” și că răspunsul poliției a fost „unilateral”.

Purtătorul de cuvânt al premierului a spus săptămâna aceasta că nu există „nicio justificare” pentru aceste comentarii. Ca răspuns, Musk l-a atacat în mod repetat pe Starmer pe platforma sa.

Musk, care este co-fondatorul miliardar al Tesla, SpaceX și al unei platforme de plată numită X.com, care a devenit ulterior PayPal, a cumpărat Twitter în 2022 pentru 44 de miliarde de dolari. Anul trecut, l-a redenumit X. Au existat o serie de controverse cu privire la direcția pe care a luat-o platforma sub conducerea sa.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close