Antena 3 CNN Externe El Salvador. Alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism

El Salvador. Alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism

jjjjjjjjjjj.jpg
de S.T.    |    14 Oct 2014   •   11:04

Autoritățile statului El Salvador au declarat alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism cu magnitudinea 7,4 care a zguduit zona de coastă a acestei țări, relatează marți EFE, potrivit Agerpres.

"Din cauza puternicului seism, s-a decretat alertă de tsunami pentru zona de coastă salvadoriană", a informat Direcția de Protecție Civilă a acestui stat, pe Twitter. Potrivit acestei instituții, seismul "s-a simțit și în Honduras, Nicaragua și Costa Rica".

Ministrul salvadorian al mediului și resurselor naturale, Lina Pohl, a confirmat că seismul a avut magnitudinea 7,4 și că s-a produs în jurul orei 21:51, ora locală (03:51 GMT), cum semnalase Institutul American de Geofizică (USGS) pe site-ul său. Epicentrul cutremurului s-a înregistrat la circa 64 de kilometri sud de zona de coastă a departamentului Usulután (est), a precizat Lina Pohl.

Un bărbat a fost ucis de un stâlp de electricitate care a căzut peste el, a informat, pe Twitter, primarul orașului San Miguel, Wilfredo Salgado, citat de Reuters, care precizează că, pentru moment, nu au fost raportate pierderi materiale majore.

Seismul a durat aproape un minut, conform presei locale. Multe persoane și-au părăsit locuințele iar în unele sectoare din San Salvador s-a întrerupt furnizarea de energie.

×
Subiecte în articol: cutremur alerta de tsunami
Cele mai noi știri
Parteneri
x close