În timpul studenţiei s-a făcut remarcat la Universitatea din Pennsylvania, acolo unde era foarte pasionat de fizică, şi unde a studiat despre celulele solare - chiar a scris o lucrare pe această temă. Apoi, după ce a devenit inginer s-a dedicat o vreme muncii, însă şi-a dat seama că vocaţia sa este alta.
De aici începe proiectul malefic "Silk Road" (Drumul Mătăsii), care i-a adus lui Ross o avere uriaşă în bitcoini, echivalentul a 3,4 milioane de dolari.
Pe site-ul Silk Road se întâlneau toţi traficanţii de droguri din lume şi puneau la cale tranzacţii de milioane de dolari, mai mult, aici s-au ordonat şi asasinate şi s-au angajat ucigaşi plătiţi, totul fiind orchestrat de Ulbricht.
Cum de nu au intrat autorităţile americane mai repede pe fir? Pentru că Ulbricht avea grijă întotdeauna să nu lase urme. Folosea servere şi IP-uri care nu puteau fi detectate cu uşurinţă, astfel, atunci când depistau că ceva nu este în ordine, Ross imediat îşi "muta taraba".
Oamenii care nu ştiau despre "jobul" lui aveau o impresie extraordinară despre Ross, mai ales că era implicat într-o mulţime de proiecte umanitare, cum ar fi Goog Wagon Books - voluntarii luau cărţile uzate, sau pe care oamenii doreau să le arunce şi le duceau în penitenciare sau în bibliotecile şcolilor mai nevoiaşe.
FBI-ul şi-a dat seama că ceva este necurat cu acest personaj după ce o singură şi aparent banală întrebare postată de el pe contul lui de Google + a primit mii de răspunsuri care nu aveau nicio legătură cu întrebarea lansată de Ulbricht: "Aveţi cunoştinţe care lucrează pentru DHL, FedEX, UPS?"
După o monitorizare atentă, care a început la sfârşitul lui 2011, FBI-ul a reuşit să pună mâna pe Ulbright în vara acestui an. Iar ce au descoperit în calculatorul lui i-a îngrozit. Americanul a comandat uciderea unor persoane care îl hărţuiau, a vândut imagini cu copii pedofililor şi a tranzacţionat numeroase oferte pentru dealerii de droguri.
Acum americanul de 28 de ani riscă să îşi petreacă restul vieţii în închisoare.