Antena 3 CNN Externe Egiptul, sfâşiat de violenţe. Peste 800 de morţi în confruntările sângeroase din ultimele zile

Egiptul, sfâşiat de violenţe. Peste 800 de morţi în confruntările sângeroase din ultimele zile

Egiptul, sfâşiat de violenţe. Peste 800 de morţi în confruntările sângeroase din ultimele zile
Foto: Agerpres/AP
18 Aug 2013   •   09:55

O moschee din Cairo, unde erau baricadaţi susţinători ai preşedintelui egiptean destituit, Mohammed Morsi, a fost evacuată, ieri, după intense schimburi de focuri cu forţele de securitate.

Forţele de securitate spun că au fost atacate de lunetişti aflaţi în minaretele lăcaşului de cult. După mai multe ore de asediu, militarii au pătruns în incinta moscheei, dar schimburile de focuri au continuat.

Confruntarea a avut loc la o zi după aşa-numita "Zi a Mâniei" în care mii de oameni au ieşit pe stradă, la chemarea Fraţilor Musulmani, pentru a cere revenirea lui Morsi la putere. Guvernul a autorizat forţele de securitate să folosească muniţie de război pentru restabilirea ordinii. În replică, islamiştii au atacat clădiri guvernamentale şi secţii de poliţie şi au incendiat biserici în câteva oraşe de provincie.

Potrivit celui mai recent bilanţ, peste 800 de oameni şi-au pierdut viaţa în confruntările violente din ultimele zile.



Poliţia a arestat peste o mie de membri ai Fraţilor Musulmani
, inclusiv fii şi fiice ale liderilor grupării. Unii dintre ei ar putea fi judecaţi pentru omucidere şi terorism. Printre cei arestaţi se numără şi fratele lui Ayman al-Zawahiri, liderul reţelei Al-Qaida. Premierul Egiptului a cerut dizolvarea Fraţilor Musulmani.

Actualul guvern interimar al Egiptului are în vedere dizolvarea mişcării islamiste a Fraţilor Musulmani, din care face parte Morsi.

Ministerul de Externe îi îndeamnă pe cetăţenii români să îşi reprogrameze concediile în Egipt.  Totodată, Ministerul le recomandă operatorilor de turism să nu încurajeze deplasările în aceast ţară.



Foto: Agerpres/AP

×
Subiecte în articol: proteste egipt Fratii Musulmani Egipt Cairo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close