Autoritatea Canalului Suez a menționat că se va organiza o ceremonie pe data de 7 iulie pentru a marca semnarea înțelegerii cu proprietarii navei.
Nava trecea printr-o porțiune a Canalului Suez, când a fost surprinsă de o furtună de nisip și a fost nevoită se devieze de la curs, aceasta rămânând blocată pe diagonală în canal în data de 23 martie.
Timp de șase zile vasul a rămas în acea poziție astfel rețeaua de transporturi navale între Europa și Asia, blocând astfel o rută vitală pentru comerțul global.
După ce nava a fost dislocată aceasta a fost confiscată de către Autoritatea Canalului Suez care a solicitat compensații de la proprietarii navei, pentru marile pierderi economice care au survenit în urma blocajului, conform Deutsche Welle.
Conform Autorității Canalului Suez, în fiecare zi de blocaj s-au pierdut 12-15 milioane de dolari. În urma incidentului s-a semnat un acord între propietarii navei si ACS prin care propietari și asiguratorii navei vor suporta pierderile cauzate de blocaj.
Inițial autoritatea a cerut despăgubiri în valoare de 900 de milioane de dolari, apoi în urma negocierilor valoarea despăgubirilor solicitate a fost diminuată până la 550 de milioane de dolari. Încă nu s-a precizat valoarea finală despăgubirilor ce urmează să fie achitate.