Antena 3 CNN Externe Egipt avertizează Gaza cu ?consecinţe? pentru confruntărilor de la graniţă

Egipt avertizează Gaza cu ?consecinţe? pentru confruntărilor de la graniţă

Egipt avertizează Gaza cu ?consecinţe? pentru confruntărilor de la graniţă
08 Ian 2010   •   19:45

Ministerul egiptean de Externe a avertizat că orice iniţiativă ce provoacă securitatea naţională a ţării va avea "consecinţe ."

Avertismentul vine la o zi după ce forţele egiptene de securitate şi palestinienii s-au confruntat la punctul de frontieră Rafah la graniţa dintre Egipt şi Fâşia Gaza. Un soldat egiptean a fost împuşcat în confruntări.

"Pentru cei care strigă insulte la adresa Egiptului de cealaltă parte a graniţei cu teritoriile palestiniene, va veni timpul pentru ca ei să plătească în faţa propriului popor," arăta purtătorul de cuvânt al ministerului egiptean de Externe, Hossam Zaki .
Răbdarea Egiptului are o limită şi orice încercare de a provoca securitatea egipteană va avea consecinţe directe, arăta acesta.
Palestinienii s-au revoltat miercuri pentru întârzirea unui convoi de ajutoare format din 198 camioane.

Pe de altă parte, Hamas, care conduce Fâşia Gaza , a precizat că este în contact cu Egipt pentru a preveni deteriorarea ulterioară a relaţiilor între cele două părţi.
"Hamas este interesată să pună capăt crizei cu Egipt şi doreşte să păstreze relaţii bune cu acest stat," arăat Mahmoud Zahar, membru al conducerii Hamas.
"Există o situaţie tensionată, dar încercăm din răsputeri să calmăm situaţia prin contacte între Hamas şi Egipt" .

Tensiunile dintre cele două părţi au escaladat recent după ce au apărut informaţii că Egipt construieşte o barieră de oţel subterană pentru a pune capăt contrabandei de frontieră prin tuneluri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Egipt Fasia Gaza miscarea Hamas
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close