Antena 3 CNN Externe Eforturi pentru salvarea românului răpit de piraţi. Ministerul de Externe a activat o celulă de criză

Eforturi pentru salvarea românului răpit de piraţi. Ministerul de Externe a activat o celulă de criză

1 minut de citit Publicat la 18:21 24 Sep 2018 Modificat la 18:21 24 Sep 2018
Eforturi pentru salvarea românului răpit de piraţi. Ministerul de Externe a activat o celulă de criză
Sursa foto: Foto; Captură Antena 3

La 24 de ore de la răpirea marinarului român de către piraţii din Nigeria, încă nu se ştie nicio veste despre starea sa. Ministerul de Externe a activat o celulă de criză, iar compania care deţine nava Glarus atacată sâmbătă, din apele Oceanului Atlantic, declară că astfel de cazuri au mai avut loc, iar nicio persoană nu a fost rănită. Atacurile piraţilor sunt tot mai frecvente în Golful Guineei, unde se află Nigeria. Potrivit presei străine, răpitorii nu îşi anunţă revendicările în primele 48 de ore după atac.

Vasul elveţian Glarus, încărcat cu grâu plecase din Rusia şi urma să ajungă în Portul Harcourt din Nigeria. Călătoria lui, însă, a fost oprită înainte de destinaţie, în apropiere de Insula Bonny, când cargoul a căzut pradă piraţilor. Potrivit armatorului, indivizii s-au urcat pe vas cu ajutorul unor scări de mari dimensiuni şi au tăiat plasa de protecţie din sârmă ghimpată. Au devastat ambarcaţiunea şi au distrus sistemul de comunicaţie. Au răpit apoi 12 dintre cei 16 membri ai echipajului aflat la bord, care acum sunt ţinuţi ostatici. Printre ei se află şi un marinar român.

 Nu este primul marinar român care a fost victimă a piraţilor. În 2010, Teofil Creţu a fost răpit de piraţii din Somalia şi ţinut ostatic pentru patru luni. A reuşit să scape cu viaţă, însă a fost rănit într-un schimb de focuri.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a activat aşadar o celulă de criză şi colaborează cu autorităţile din Elveţia şi Nigeria. La eforturile de eliberare participă şi armatorul, care informează constant familiile vicimelor.

×
x close