Antena 3 CNN Externe Israelul avertizează: Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul avertizează: Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul a raportat luni o scădere a eficacității vaccinului Pfizer / BioNTech COVID-19 în prevenirea infecțiilor și a bolilor simptomatice. Serul a rămas totuși foarte eficient în prevenirea bolilor grave, conform Reuters.

o_1f9u82rrg12f1ufjqc81o271crlb.jpg
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    06 Iul 2021   •   18:50

Declinul a coincis cu răspândirea variantei Delta și sfârșitul restricțiilor de distanțare socială în Israel.

Eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la 64% din 6 iunie, a declarat Ministerul Sănătății.

În același timp, vaccinul a fost 93% eficient în prevenirea spitalizărilor și a bolilor grave cauzate de coronavirus.

Ministerul, în declarația sa, nu a spus care este nivelul anterior și nici nu a furnizat alte detalii.

Cu toate acestea, oficialii ministerului au publicat un raport în mai, potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de peste 95% împotriva infecțiilor, spitalizării și bolilor severe.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze datele din Israel, dar a citat alte cercetări care arată că anticorpii eliberați de vaccin au fost în continuare capabili să neutralizeze toate variantele testate, inclusiv Delta, deși la concentrație redusă.

Aproximativ 60% din populația Israelului de 9,3 milioane au primit cel puțin un vaccin Pfizer într-o campanie care a văzut cazurile zilnice scăzând de la peste 10.000 în ianuarie la o singură cifră luna trecută.

Acest lucru a determinat Israelul să renunțe la aproape toate distanțările sociale, precum și la cerința de a purta măști, deși aceasta din urmă a fost parțial reimpusă în ultimele zile.

Totuși, de la apariția tulpinei Delta, cazurile zilnice au crescut treptat, ajungând la 343 duminică. Numărul bolnavilor grav a crescut de la 21 la 35.

Cercetătorul Eran Segal, de la Institutul de Științe Weizmann din Israel, a declarat că este puțin probabil ca țara să experimenteze nivelurile ridicate de spitalizări observate la începutul anului, deoarece au fost mult mai puțini bolnavi critici.

El a spus că este bine să "continuăm cu viața normală și fără restricții", intensificând în același timp măsuri precum vaccinarea și asigurând testarea israelienilor care se întorc acasă din străinătate.

×
Subiecte în articol: Israel COVID-19 vaccin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close