Antena 3 CNN Externe Efectul Snowden. Obama ANULEAZĂ întâlnirea cu Putin

Efectul Snowden. Obama ANULEAZĂ întâlnirea cu Putin

Efectul Snowden. Obama ANULEAZĂ întâlnirea cu Putin
07 Aug 2013   •   16:37

Preşedintele american, Barack Obama, a contramandat întâlnirea cu omologul rus, Vladimir Putin, care trebuia să aibă loc luna viitoare, la Moscova, informează AP.
Decizia Casei Albe vine după ce Rusia a hotărât recent să acorde azil temporar fostului colaborator NSA, Edward Snowden.

"Vom colabora cu Federaţia Rusă pe marginea problemelor unde avem fundamente şi obiective comune, dar există o părere unanimă, a preşedintelui şi a echipei sale de consilieri privind siguranţa naţională, care spune că o întălnire nu are niciun rost, în condiţiile actuale", a declarat Ben Rhodes, unul dintre consilierii lui Obama.

Snowden, al cărui paşaport american a fost revocat, a obţinut o viză de şedere în Rusia pe o perioadă de un an. Noul său statut îi va permite acestuia să muncească şi să locuiască oriunde, pe teritoriul Rusiei.

După ce a venit din Hong Kong, Snowden a fost mai mult de o lună practic blocat în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova.

Washingtonul a cerut de mai multe ori extrădarea informaticianului în SUA, acolo unde este inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri uluitoare despre supravegherea electronică efectuată de serviciile americane la nivel mondial.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close