"Suntem permanent deschişi dialogului cu guvernele Marii Britanii şi Suediei", a declarat, luni, preşedintele ecuadorian Rafael Correa, potrivit AFP.
În opinia lui Correa, "poziţia intransigentă" a Londrei şi Stockholmului este cea care a declanşat criza.
"Marea Britanie şi Suedia au avut o poziţie absolut intransigentă", a insistat Rafael Correa, explicând că cele două ţări nu au dat niciodată asigurări că Julian Assange nu va fi extrădat în SUA, unde riscă o pedeapsă grea cu închisoarea pentru divulgarea a sute de mii de telegrame americane confidenţiale.
În final, preşedintele ecuadorian a spus că speră la un "răspuns clar şi radical" din partea Organizaţiei Statelor Americane (OEA) în dosarul Assange.
OEA a convocat o reuniune a membrilor săi în această problemă, cu 23 de voturi pentru şi trei împotrivă, acestea din urmă aparţinând SUA, Canadei şi Trinidad-Tobago.
La sfârşitul săptămânii trecute, miniştrii de externe ai Alianţei Bolivariene pentru Americi (ALBA) şi ai Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR) şi-au reafirmat "solidaritatea" cu Ecuadorul, poziţie care a crescut presiunea asupra autorităţilor britanice.