Antena 3 CNN Externe Cum economisim bani dacă facem vacanța în Grecia. Cât costă o bere și un plin la mașină

Cum economisim bani dacă facem vacanța în Grecia. Cât costă o bere și un plin la mașină

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 13:35 19 Iun 2022 Modificat la 13:44 19 Iun 2022
economisim bani vacanta grecia costa bere plin masina
economisim bani vacanta grecia costa bere plin masina Sursa foto: pixabay

Potrivit postărilor pe diferite grupuri dedicate vacanțelor în Grecia, meniurile tavernelor grecești arată prețuri cu 10-15% mai mari față de cele de anul trecut. Există însă și cazuri în care prețurile au fost menținute, dar au fost micșorate porțiile, spun turiștii aflați deja acolo. Pe cele mai apropiate locatii de vacanta de Romania, Thasos, Halkidiki, Kasandra, Sithinia, preturile sunt urmatoarele:

-o bere cu 3 până la 5 euro, o cola cu 1,90 sau un frape cu 5 euro.

-caracatiță la grătar 12,5 euro

-creveți la grătar 14 euro

-souvlaki de porc ajunge la 7,5 euro,

-gyros pe stradă în jur de 3 euro.

-platou mix grill pentru 2-3 persoane costă 18 euro.

Tips and tricks pentru o vacanță reușită în Grecia

PREȚURI LA FERIBOT

Prețurile la feribot sunt afișate pe siteul go-thassos.gr, dar vor suferi modificări în full-sezon, deci este bine să verificați aici programul de transport și prețurile, în funcție de perioada în care mergeți.

În principiu, un bilet pentru adulți costă 5 euro, iar unul pentru copiii între 5 și 10 ani, 3 euro. Pentru mașinile private există o taxă cuprinsă între 19 și 23 de euro, în funcție de lungime.

Pentru o bicicletă se plătește 3 euro, iar pentru o moticicletă, 5 euro

UNDE ALIMENTĂM

Dintre cei care merg în vacanță cu mașina, cei din Muntenia, București și Moldova ajung în Grecia prin Bulgaria, dar mulți dintre cei din Ardeal preferă autostrada din Serbia și Macedonia de Nord.

În cazul ardelenilor, aceștia ies din țară prin vămile din vestul țării și intră pe autostradă în apropiere de Smederevo.

Se poate opta pentru o oprire în Macedonia la Skopje sau la Gevgelija , unde o cameră se poate închiria de la 20 de euro în sus. Pe drumul de întoarcere, majoritatea preferă orașul Nis din Serbia, mai aproape de granița cu România.

Prețul carburanților este mai mic decât cel din România sau din Serbia. Astfel, un litru de combustibil costă aproximativ 1,5 euro și se poate plăti cu cardul.

Prețul este cu mult mai mare decât anul trecut și este acum comparabil cu cel din Serbia. Atenție, prețurile ar putea oscila în perioada următoare.

Prețul carburantului a crescut foarte mult și în Grecia, unde a trecut în medie de 2,2 euro pe litru.

Intrarea în Grecia se face preferabil prin frontierele Kulata sau Evzoni.

×
Etichete: Grecia
x close