Atenţie
la ce mâncaţi! Aproape orice produs cumpărat din supermarket
conţine celebrele E-uri. Parlamentul European a pornit lupta
împtriva aditivilor folosiţi din greu în industria
alimentară. Primii luaţi în vizor care
au fost deja
interzişi sunt coloranţii şi îndulcitorii din hrana pentru
bebeluşi. Parlamentarii europeni au interzis cu desăvârşire
folosirea E-urilor în carnea macră. O lovitură grea pentru o
parte dintre producătorii autohtoni care injectează în carne
pe lângă apă şi sare, diferiţi coloranţi şi potenţiatori
de aromă. Aceştia nu sunt altceva decât binecunoscutele
E-uri, multe dintre ele cancerigene.
Parlamentarii
europeni au interzis folosirea coloranţilor în pireurile
pentru nou-născuţi. În general, însă, producătorii
unor astfel de alimente s-au conformat. Produsele pentru copiii mai
mari conţin coloranţi şi îndulcitori nenumăraţi.
Părinţii
ar trebui să fie mai precauţi atunci când cumpără de
mâncare pentru copii. Efectele cancerigene ale aditivilor
alimentari a făcut ca forumul european pentru siguranţă alimentară
să revizuiască lista de E-uri folosiţi în industria
alimentară. Specialiştii europeni au anunţat deja că o parte
dintre aceştia vor fi interzişi în viitor.
Antena 3