Au
apărut noi dovezi că E-urile din alimente ne îmbolnăvesc.
Iar copiii sunt cei mai expuşi acestui risc. Alergii, astm, dureri
gastrice şi afecţiuni ale pielii sunt doar câteva din
efectele coloranţilor. Din păcate, tot mai multe produse folosesc
conţin aceste substanţe, care le fac extrem de dăunătoare.
Medicii spun E-urile sunt pentru cei mici este la fel de periculoase
ca benzina cu plumb. Acum, cercetătorii britanici au venit şi cu
dovada. Ei spun că toţi coloranţii şi conservanţii produc
copiilor hiperactivitate sau ceea ce medicii numesc sindromul ADHD.
Printre E-uri se remarcă E129. Fratele său, E128, a fost dovedit drept
cancerigen şi interzis. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul
Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că „un
copil nu este un adult în miniatură. Un copil este un adult în
devenire, deci este vulnerabil, mult mai vulnerabil decât un
adult”. Recomadarea medicilor este clară. Oricât de mult
i-ar atrage pe copii produsele care conţin E-uri, părinţii trebuie
să ştie să spună „nu”.
Observator