Experţii spun că cei care mănâncă în fiecare zi câte o pungă de chipsuri e ca şi cum ar bea cinci litri de ulei prăjit pe an. În plus, acestea vin la pachet cu o dependenţă de care nu se poate scăpa prea uşor, şi mai mult, favorizează dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi creşte riscul apariţiei cancerului.
Dincolo de pungile frumos colorate pe care le vedem pe rafturi, se află o adevărată industrie, care are foarte bine pusă la punct o strategie de stimulare a anumitor centri cerebrali de generează dorinţa de a mânca din ce în ce mai multe chipsuri.
La această concluzie a ajuns Michael Moss, autorul cărţii "Salt, Sugar, Fat: How The Food Giants Hookes Us".
Sarea care se află pe cartofii tăiaţi subţire are efectul "exploziei" de gust, iar grăsimea oferă o senzaţie de gustos şi săţios. În plus, în "ajutor" vin şi strategiile de marketing, care numesc chipsurile "alimente gourmet" - tradus în mintea oamenilor, "pentru adevăraţii cunoscători".
Aşadar, aveţi mare grijă atunci când adăugaţi în căruciorul vostru de cumpărături astfel de produse!