Antena 3 CNN Externe E a şasea oară când se întâmplă asta în 142 de ani, iar oameni sunt disperaţi. Un oraş-cheie al lumii riscă să fie distrus

E a şasea oară când se întâmplă asta în 142 de ani, iar oameni sunt disperaţi. Un oraş-cheie al lumii riscă să fie distrus

E a şasea oară când se întâmplă asta în 142 de ani, iar oameni sunt disperaţi. Un oraş-cheie al lumii riscă să fie distrus
de O.P.    |    12 Noi 2012   •   05:53

 200 de persoane au fost evacuate din regiunea italiană Toscana din cauza ploilor puternice care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Fenomene meteo extreme s-au produs în mai multe zone ale ţării. Scene incredibile au fost surprinse la Veneţia, unde apele au invadat aproape trei sferturi din oraş.

Între străzile Veneţiei şi canalele pe care plutesc gondolele nu mai e nicio diferenţă. După un ropot de ploaie, apa s-a revărsat şi pe uscat. Cei ce s-au încumetat să străbată oraşul, şi-au luat cizmele de cauciuc. Nivelul apei ajungea până la un metru şi jumătate.

Multe terase au dispărut în lacul format peste noapte. În Piaţa San Marco câţiva temerari au făcut surfing sau au improvizat plute. Alţii au umblat desculţi.

În schimb, locuitorii şi oamenii de afaceri s-au ales cu pagube serioase. Potrivit estimărilor, e cea de-a 6-a mare inundaţie ce a lovit Veneţia, din 1872.

Ploile au adus mari necazuri şi italienilor din alte regiuni ale Peninsulei. Oraşul Genova, de asemenea, a fost paralizat din cauza viiturii, iar în Liguria, 200 de oameni au fost evacuaţi.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close