Antena 3 CNN Externe O femeie a ajuns la spital acuzând dureri abdominale și s-a întors acasă cu un bebeluș. Medicii din Franța au reușit să intervină la timp

O femeie a ajuns la spital acuzând dureri abdominale și s-a întors acasă cu un bebeluș. Medicii din Franța au reușit să intervină la timp

O femeie din Franța a mers de urgență la spital, acuzând dureri abdominale puternice. După ce au făcut investigații, medicii au rămas surprinși de ceea ce au descoperit.

burta
O femeie din Franța a mers de urgență la spital, din cauza durerilor abdominale. Medicii au rămas șocați de ceea ce au descoperit Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    13 Dec 2023   •   12:33

Timp de zece zile, femeia în vârstă de 37 de ani a acuzat stări de rău și dureri puternice în zona abdominală.

În consecință, femeia s-a adresat medicului specialist, apoi au urmat mai multe investigații. Medicii au rămas surprinși de ceea ce au găsit.

New England Journal of Medicine a relatat că femeia era însărcinată cu un făt care creștea în interiorul cavității abdominale, care se află între stomac și intestin, notează Mirror. 

Citește și: O femeie de 70 de ani devenit mamă, prin fertilizare in vitro: A născut o pereche de gemeni perfect sănătoși

Acest lucru este cunoscut sub numele de sarcină ectopică, care, în mod tragic, duce aproape sigur la pierderea copilului.

Însă, cu toate acestea, cadrele medicale au reușit să aducă pe lume copilul la 29 de săptămâni, iar în trei luni, mama și nou-născutul au fost externați.

Eforturile medicilor au fost uluitoare, având în vedere că bebelușul se dezvolta într-un ritm rapid în cavitatea peritoneală.

Astfel de cazuri sunt rare, dar apar atunci când fătul începe să se dezvolte în trompele uterine, care au rolul esențial de a transporta ovulele de la ovare la uter.

De cele mai multe ori, șansa de a pierde copilul în acest caz este de până la 90%. Cei care supraviețuiesc au o șansă din cinci de a avea malformații congenitale sau leziuni cerebrale.

×
Subiecte în articol: Franta dureri abdominale caz medical rar
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close